Salade niçoise

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Salade niçoise

Koostisosad

  • Varajased kartulid
     2 tk
  • Tuunikala õlis
     1 tk
  • Aedoad
     1 tk
  • Oliivid
     10 tk
  • Muna
     2 tk
  • Rooma salat
     8 lehte
  • Redis
     6 tk
  • Söödavad lilled ja mungalille lehed
      soovi korral

Poolkuivatatud tomatid

  • Kirsstomatid
     15 tk
  • Pune
     0.5 tls
  • Suhkur
     0.5 tls
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Oliiviõli
     1 tls

Marineeritud punane sibul

  • Vesi
     100 ml
  • Valge veiniäädikas
     50 ml
  • Suhkur
     30 g
  • Punane sibul
     1 tk

Kaste

  • Sool
     0.5 tls
  • Oliiviõli
     6 spl
  • Sidrunimahl
     5 spl
  • Mesi
     1 tls
  • Dijoni sinep
     1 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kokk Noel Moglia viib meid Vahemere köögi lainetele mõnusa värskendava salatiga.

Alusta poolkuivatatud tomatite valmistamisest.
Selleks lõika kirsstomatid neljaks ning eemalda tomatist seemned ja sisu. Pane puhastatud tomatid kaussi, maitsesta soola, pipra, pune, suhkru ja sutsukese oliiviõliga, sega kõik korralikult läbi ja jaota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane kaheks tunniks 80-kraadisesse ahju.
Keeda varajased väiksed kartulid koos koorega. Lõika keedetud kartulid sektoriteks.
Pane munad külma veega pott ja pott tulele. Kui vesi keema hakkab, säti taimer seitsme minuti peale. Võta keetmiseaja möödudes pott tulelt, pane kraanikaussi ja keera külm kraanivesi potti jooksma. Lase munadel jahtuda, koori ja lõika meelepärase suurusega tükkideks.
Marineeritud sibula valmistamiseks koori punane sibul ja lõika sellest rõngad. Vala potti suhkur, valge veiniäädikas ja vesi, sega, lase keema tõusta ning lisa sibularõngad. Keeda kolm minutit ja eemalda tulelt. Kalla teise anumasse ja lase väljas jahtuda.
Keeda keevas ja soolatud vees aeduba üks minut ja tõsta kohe külma vette, et lõppeks küpsemine ja oad ei kaotaks oma ilusat rohelist värvi.
Viiluta redis õhukesteks viiludeks ja rebi Rooma salat kätega väikesteks tükkideks.
Kastme valmistamiseks pane kaussi Dijoni sinep, mesi, pisut sidrunimahla ja soola ning sega korralikult läbi. Hakka segades vähehaaval oliiviõli lisama. Kui kogu õli on lisatud, maitsesta vajaduse korral soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Nüüd saab hakata salatit kokku panema.
Pane kaussi Rooma salati lehed, aedoad, oliivid, kartulid, värsked redised ja poolkuivatatud tomatid.
Kalla ühtlaselt peale kaste ja sega.
Lisa tuunikala, marineeritud sibula rõngad ja muna.
Kui soovid ilusamat ja täpsemat salatit, sega kõik toorained enne salati kokkupanemist väikse kastmekogusega ära ja kalla eraldi kaussi või taldrikule, kuhu serveerid.
Nirista lõpetuseks pisut kastet peale ning kaunista värskete lillede ja lehtedega.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Meloni gaspacho

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja