Provence´i ürtidega küpsetatud huntahven

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Provence´i ürtidega küpsetatud huntahven
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Huntahven
     2 tk
  • Sidrun
     1 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Provance ürdisegu
      maitse järgi
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Valge vein
      maitseks
  • Või
      maitseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Huntahvena valmistamine ei käi ülejõu, vaid nõuab lihtsalt natuke kannatust. Äärmiselt lihtne on kala maitsestada seest ning seejärel panna see ahju küpsema. Serveeri kala koos kartulitega või muu meelepärasega.

Puhasta kala sisikonnast, lõppustest ja soomustest. 

Maitsesta seest soolaga, pane kõhtu tükk võid, purustatud küüslauku ja sidruniviil.

Kata kala pealt provance ürdiseguga. Aseta kala ahjuplaadile ja vala sinna veidi valget veini. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 min.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Böff a la TarTar

40min • Keeruline
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja