Piparkoogi-šokolaaditartletid

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine
Piparkoogi-šokolaaditartletid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Piparkoogitainas
     500 g

Täidis

  • Rimi vahukoor
     350 ml
  • Tume šokolaad
     350 g

Kate

  • Marjad
     
  • Röstitud pähklid
      maitse järgi
  • Meresoolahelbed
      maitse järgi
  • Piparmünt
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista kodus ise krõbedad piparkoogid! Need tummised piparkoogi-šokolaadikoogikesed sobivad ideaalselt näiteks tassi musta kohviga.

Suru piparkoogitainas väikeste tartletivormide põhja. Tee kahvliga põhja sisse mõni auk ja toesta ääred fooliumiga.

Lase 180-kraadises ahjus 7–8 minutit küpseda, kuni põhi muutub krõbedamaks. Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Täidise jaoks haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta tulelt ja lisa šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, ja vala korvikestesse.

Aseta tartletid koos täidisega umbes 20 minutiks külmkappi.

Kaunista marjade, pähklite, meresoolahelveste ja mündiga.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine