Pehme pannipiparkook karamelli ja jõhvikatega

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Lihtne
Pehme pannipiparkook karamelli ja jõhvikatega

Koostisosad

  • Kondenspiim karamelliga
     300 g
  • Eesti Pagari piparkoogitaigen
     680 g
  • Jõhvikad
      maitse järgi
  • Tuhksuhkur
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pehme ja piparkoogivürtsidest pakatav kook valmib imelihtsalt. Vajad vaid kvaliteetset piparkoogitainast, karamellist kondenspiima ja jõhvikaid! Suurepärane jõulune magusaamps tee või glögi kõrvale! 

Autor: Mari-Liis Ilover

Vajuta piparkoogitainas 3-4 sentimeetrise kihina võitatud malmpanni põhjale. Kui sellist panni pole, võib kasutada ka lihtsalt koogivormi. Taina täpsem kogus oleneb sellest, kui suur pann või vorm kasutusel on.

Tõsta ahju ja küpseta 170 kraadi juures pool tundi, kuni tainas on läbi küpsenud, kuid veel pehme.

Võta ahjust, määri peale karamell-kondenspiim ja kaunista tuhksuhkrus veeretatud jõhvikatega.

Sarnased retseptid

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Jõulune juustukook

1h 30min • Keskmine