Panna cotta pirukas pistaatsiapähklite, šokolaadi ja vaarikatega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keeruline
Panna cotta pirukas pistaatsiapähklite, šokolaadi ja vaarikatega

Koostisosad

Pirukatainas

  • Nisujahu
     225 g
  • Suhkur
     50 g
  • Vanillisuhkur
     1 tl
  • Kakao
     1 spl
  • Või
     100 g

Panna cotta

  • Želatiinilehed
     2 tk
  • Vanillikaun
     1 tk
  • Valge šokolaad
     100 g
  • Vahukoor
     400 ml
  • Pistaatsiapähklid
     100 g

Kaunistamiseks

  • Vaarikad
     125 g
  • Piparmünt
     0.5 punt (-i)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sellest maitsvamat panna cotta pirukat valge šokolaadiga ei ole olemas. Panna cotta pirukas sobib hästi aastavahetuse magustoiduks, kuid serveerida võib seda loomulikult ka aastaringselt. Võimalusel puista pirukale ka värskeid vaarikaid ja piparmünti.

Kuumuta ahi 200°C-ni.
Pirukatainas: sega köögikombainis jahu, suhkur, vanillisuhkur ja kakao. Lisa väikeste tükkidena või ja töötle kiiresti tainaks.

Vormi tainas ristkülikuks ja jäta umbes 20 minutiks kilesse pakendatult külmkappi.

Kata tainaga ahjuvormi põhi ja servad (umbes 10x35 cm) ning suru pealt siledaks.

Aseta tainale ettevaatlikult foolium ja küpseta pirukapõhja ahju keskosas umbes 20 minutit. Võta ahjust välja ning eemalda foolium ettevaatlikult ja vajadusel lase paar minutit ilma fooliumita ahjus seista. Lase pirukapõhjal jahtuda.

Panna cotta: pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette. Poolita vanillikaun pikkupidi ja kraabi seemned välja. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks.

Aja koor vanilliseemnete ja -kaunaga keema. Tõsta kastrul tulelt. Eemalda vanillikaun. Lisa šokolaad ja želatiinilehed, lase neil segades sulada.

Haki pähklid jämedalt.

Vala panna cotta tainas pirukapõhjale. Puista peale pähklid. Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

Kaunistamiseks: kaunista pirukas vaarikate ja piparmündiga.

Sarnased retseptid

Maasika jogurtikook

30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid