Panforte

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Panforte
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Küpsetis

  • Sarapuupähklid koorimata
     150 g
  • Mandlid
     150 g
  • Kuivatatud viigimarjad
     85 g
  • Kuivatatud aprikoosid
     85 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     85 g
  • Kakao magustamata
     1.5 g
  • Nisujahu
     70 g
  • Kaneel
     1.5 tl
  • Vanilliessents
     1 tl

Siirup

  • Mesi
     340 g
  • Suhkur
     100 g
  • Šokolaad tume
     100 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Panforte on pähklite ja kuivatatud puuviljadega täidetud traditsiooniline Itaalia küpsetis, millega maiustatakse just jõulude ajal.

Keera ahi 160 kraadi peale soojenema
Vala pähklid ja mandlid ühtlase kihina ahjuplaadile ning rösti ahjus 8 minutit
Seejärel eemalda metspähklitelt koor ning jäta pähklid ja mandlid jahtuma
Haki viigimarjad ja aprikoosid väiksemateks tükkideks ning vala suuremasse kaussi
Lisa röstitud pähklid, mandlid ja jõhvikad või rosinad, samuti sega sisse kakao, jahu, kaneel ja vanilli
Siirupi tegemiseks vala pannile mesi, suhkur ja hakitud šokolaad
Sulata neid tasasel tulel kuni segu on ühtlane
Vala kaussi teiste ainete hulka ja sega kõik läbi
Tõsta koogimass küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja suru pealt ühtlaseks
Küpseta 35 minutit
Lase jahtuda, eemalda vormist ja lõika viiludeks

Sarnased retseptid

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne