Õunapirukad

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Õunapirukad
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Taigen

  • Nisujahu
     150 g
  • Hapukoor
     150 g
  • Või
     150 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Suhkur
     1 tl
  • Küpsetuspulber
     1 tl

Täidis

  • Õun
     3 keskmise suurusega
  • Suhkur
     4 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Sidrunimahl
     2 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pisikesed õunapirukad, mille tainas valmib lihtsalt ja kiiresti. Pirukate sisse võid täidiseks pista ka pirne või marju.

Tainas:

Sega jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, külmad võitükid ja hapukoor
Sõtku kõik ühtlaseks tainapalliks ja tõsta vähemalt tunniks külmkappi

Täidis:

Tükelda õunad ja tõsta koos teiste täidiseosadega potti
Luba õunasegul 10–15 minutit tasasel tulel podiseda, kuni õun on pehme
Lase jahtuda

Pirukad:

Rulli tainas jahusel laual lahti (umbes 0,4 cm paksuseks)

Võta väike kauss (ca 10–11 cm läbimõõduga) šablooniks ja lõika välja väikesed tainaringid. Kokku peaksid saama umbes 12 ringi

Tõsta ühe tainaringi keskele 2 sl õunasegu
Aseta peale teine tainaring ja suru kahvli abil mõlemad tainaringid kokku
Lõika piruka peale noaga väike rist
Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit

Sarnased retseptid

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne