Õuna-kohupiimakeeks valge šokolaadi kattega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Õuna-kohupiimakeeks valge šokolaadi kattega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Keeks

  • Nisujahu
     300 g
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Kaneel
     1.5 tl
  • Muna
     4 tk
  • Suhkur
     125 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Või
     150 g
  • Ricotta kohupiim
     200 g
  • Õun
     2 Väiksemat

Kate

  • Valge šokolaad
     75 g
  • Vahukoor
     30 ml
  • Kaneel
     1 tl
  • Mandlid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 9 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mahlane õuna-kohupiimakeeks, mis hüüab juba kaugelt: „Sügis!“

Keeks:

Sulata või ja lase jahtuda

Sega omavahel jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber

Riivi õunad

Vahusta munad suhkruga

Lisa munasegule sulavõi ja kohupiim

Pressi riivitud õuntest suurem osa vedelikust välja ja lisa ka õunamass

Sega hulka kuivained

Tõsta tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit kuni keeks on kuldseks küpsenud

Lase jahtuda ja eemalda vormist

Kate:

Katte valmistamiseks haki valge šokolaad ja tõsta koos vahukoorega vesivannile (väike kauss, mis on kuuma veega poti kohal)

Lase ühtlaseks sulada ja lisa kaneel

Vala keeksile katteks ning kaunista mandlite ja muu heaga

Sarnased retseptid

Florentiinid

35min • Keskmine

Lihavõttepühade küpsised

1h 30min • Keskmine

Pizza wrap

25min • Lihtne