Õuna-kohupiimakeeks valge šokolaadi kattega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Õuna-kohupiimakeeks valge šokolaadi kattega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Keeks

  • Nisujahu
     300 g
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Kaneel
     1.5 tl
  • Muna
     4 tk
  • Suhkur
     125 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Või
     150 g
  • Ricotta kohupiim
     200 g
  • Õun
     2 Väiksemat

Kate

  • Valge šokolaad
     75 g
  • Vahukoor
     30 ml
  • Kaneel
     1 tl
  • Mandlid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 9 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mahlane õuna-kohupiimakeeks, mis hüüab juba kaugelt: „Sügis!“

Keeks:

Sulata või ja lase jahtuda
Sega omavahel jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber
Riivi õunad
Vahusta munad suhkruga
Lisa munasegule sulavõi ja kohupiim
Pressi riivitud õuntest suurem osa vedelikust välja ja lisa ka õunamass
Sega hulka kuivained
Tõsta tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit kuni keeks on kuldseks küpsenud
Lase jahtuda ja eemalda vormist

Kate:

Katte valmistamiseks haki valge šokolaad ja tõsta koos vahukoorega vesivannile (väike kauss, mis on kuuma veega poti kohal)
Lase ühtlaseks sulada ja lisa kaneel
Vala keeksile katteks ning kaunista mandlite ja muu heaga

Sarnased retseptid

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne