Näkileib kardemoniga

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Näkileib kardemoniga

Koostisosad

  • Maisijahu
     2 dl
  • Maisitärklis
     1.5 tl
  • Päevalilleseemned
     100 g
  • Linaseemned
     100 g
  • Kõrvitsaseemned
     150 g
  • Kardemon
     2 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Vesi
     2.25 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tee ise näkileiba! Siinne krõbe näkileib on gluteenivaba ja seda küpsetatakse maisijahust, veest ning lina-, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetest. Maitsesta kardemoni ja meresoolaga ning serveeri peolaual.

Kuumuta ahi 150 °C-ni.

Sega kõik kuivained (v.a meresool) kausis kokku.

Aja vesi kastrulis keema. Kalla seemnesegusse. Sega, kuni tainas on korralikult kleepuv.

Pane tainas kahe küpsetuspaberi vahele. Rulli lamedaks ja eemalda ettevaatlikult ülemine paber. Aseta tainas ilma ülemise küpsetuspaberita ahjuplaadile.

Puista peale soolahelbeid. Küpseta ahju keskosas umbes 1 tund või kuni leib on täiesti kuiv. Võta plaat välja ja lase jahtuda.

Murra tükkideks ja hoia õhukindlas purgis.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Soolakaramellikommid

1h • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Ploomikaste

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Panforte

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid