Nacho‘d vürtsikate mustade ubadega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Nacho‘d vürtsikate mustade ubadega

Koostisosad

Oad

  • Mustad oad Rimi
     380 g
  • Sibul punane
     1 tk
  • Küüslauk
      maitse järgi
  • Õli
     0.5 spl
  • Sambal Oelek kaste
     0.5 spl
  • Tomatipüree
     2 spl
  • Vesi
     50 ml
  • Sool
     0.5 tl

Nacho'd

  • Nacho krõpsud
     200 g
  • Riivjuust
     150 g

Salsa

  • Tomat
     3 tk
  • Punane paprika
     1 tk
  • Laim
     1 tk
  • Õli
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Mais magus
     340 g
  • Jääsalat
     0.5 pakk (-i)
  • Hapukoor
     150 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Nacho‘dest koosnev igapäevaluksus õhtusöögiks. Pane krõpsud ahjuplaadile ning kata maitsva oasegu ja riivjuustuga. Sellel ajal, kui nacho-roog ahjus küpseb, saad kokku segada punase sibula ja laimimahlaga tomati- ja paprikasalsa. Lõpuks puista nacho‘de peale salat ja mais ning serveeri salsa ja hapukoorega.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Oad: loputa oad ja lase kuivaks nõrguda.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Prae pool punasest sibulast ja kogu küüslauk praepannil õlis. Vähenda kuumust ja sega juurde oad, Sambal Oelek‘i tšillikaste, tomatipüree ja vesi. Lase kuumaks ja maitsesta soolaga.

Nacho‘d: vala krõpsud ahjuplaadile ja jaota peale oasegu ja lõpuks juust. Küpseta ahjus keskmisel siinil ca 10 minutit.

Salsa: lõika tomatid väikesteks kuubikuteks. Poolita paprika, eemalda südamik ja lõika kuubikuteks. Sega tomat, paprika ja ülejäänud punane sibul. Pigista peale laimimahla ja sega sisse õli. Maitsesta soola ja pipraga.

Lase maisil kuivaks nõrguda ja lõika salat ribadeks.

Puista mais ja salat plaadile ning serveeri salsa ja hapukoorega.

Sarnased retseptid