Mustsõstralehtedes marineeritud kurgid

  • Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne
Mustsõstralehtedes marineeritud kurgid

Koostisosad

  • Lühike kurk
     1 kg
  • Mustsõstra lehed
     4 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Till
     1.5 tk
  • Koriander
     1 tl
  • Pipar
     2 tk
  • Vesi
     1.2 l
  • Söögisool
     3 g
  • Suhkur
     1 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Klassikalised kergelt soolatud kurgid sõstralehtedega. Soovitav hoida kurgid marinaadis vähemalt 24 tundi, et need korralikult kokku tõmbuksid. Kui soovid veelgi intensiivsemat maitset, võid seda marinaadis mitu päeva hoida.

Pese kurgipurgid puhtaks.

Loputa kurgid. Kui soovid, et need kiiremini käärima hakkaksid, lõika otsad ära.

Pane kurgid koos tillivarte, mustsõstralehtede ja küüslauguga üksteise lähedale purki.

Lisa koriandriseemned ja vürtspipar.

Keeda vesi suhkru ja soolaga.

Vala kurkidele keev vesi ja sulge purk.

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine

Grillitud avokaadod

30min • Lihtne