Mustika-juustukook piparmündiga

  • Küpsetusaeg: 1h 35min
  • Keskmine
Mustika-juustukook piparmündiga

Koostisosad

Põhi

  • Või Rimi
     75 g
  • Küpsised Digestive
     200 g

Täidis

  • Želatiinlehed
     6 tk
  • Mustikamahl
     1 dl
  • Vahukoor Rimi
     2.5 dl
  • Mustikad külmutatud
     250 g
  • Toorjuust
     600 g
  • Vanillisuhkur
     1 tls
  • Suhkur
     1 klaas (-i)

Serveerimiseks

  • Mustikad
      serveerimiseks
  • Piparmünt
      serveerimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ilus mustika-juustukook piparmündiga, kus maitsed lihtsalt sulavad suus. Kooki on rõõm vaadata ja see on kindla peale minek nii suurte kui ka väikeste külalistega.

Pane kreemjuust välja seisma, et ta oleks toatemperatuuril. Sulata mustikad üles ja lase neil samuti väljas seista, kuni nad on toatemperatuuril.

Põhi: Sulata või kastrulis. Murenda küpsised köögikombainis peeneks.

Sega või ja puru korralikult kokku. Sõtku mass ümmargusse vormi, läbimõõduga 24 cm, eemaldatava servaga (1 toorjuustukoogi jaoks).

Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidis: Pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette.

Kuumuta mustikamahl kastrulis. Eemalda želatiinilehed veest ja sulata želatiin kastrulis olevas mahlas. Lase jahtuda.

Vispelda koor.

Purusta mustikad kahvliga ja sega mahlaga kokku.

Pane toatemperatuuril kreemjuust kaussi, vispelda sisse vanillisuhkur ja suhkur. Kalla peale mahl (želatiini ja purustatud mustikatega) ja vispeldatud koor. Vala segu vormi ja jätta külmkappi vähemalt neljaks tunniks.

Serveerimiseks: Eemalda raam. Aseta kook suurele taldrikule. Kaunista mustikate ja piparmündiga.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine