Minipirukad tomati ja juustuga

  • Küpsetusaeg: 43min
  • Lihtne
Minipirukad tomati ja juustuga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Lehttaigen
     500 g
  • Sinihallitusjuust
     200 g
  • Tomat
     2 tk
  • Ürdisool
     
  • Oliiviõli
      maitse järgi
  • Jahu
      tööpinnale puistamiseks
  • Värskeid ürte
      serveerimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vahel võib pirukate tegemisel ka veidikene sohki teha. Lehttaigent ei pea ilmtingimata kodus ise valmistama, vaid seda võib osta ka valmiskujul ning pakendatult. Sinihallitusjuustu valikul soovitame valida tugevamaitselist juustu, siis ei pea hiljem pirukatele soola juurde lisama.

Enne serveerimist võib pirukaid kaunistada ürtidega, mis lisavad toidule nii värvi kui ka maitset.

Sulata lehttaigen vastavalt pakendi juhistele.

Rulli taigen jahuga üle puistatud pinnal õhemaks ja lõika küpsisevormiga ümmargusteks ketasteks

Tõsta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Torgi kettad kahvliga läbi, nii ei libise tomat ja juust hiljem ahjus kerkivalt taignalt maha.

Aseta igale taignakettale õhuke viil sinihallitusjuustu ja tomatit (eelstatavalt lihatomatit).

Tomatitele raputa peale meelepärast ürdisegu.

Kui juust ei ole juba ise väga soolane, võid poetada tomatitele ka terakese soola.

Nirista igale pirukale veel head oliiviõli ja lükka 20–25 minutiks 200-kraadisesse ahju küpsema.

Enne serveerimist kaunista värskete hooajaliste ürtidega: basiiliku, pune, tüümianiga.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid