Maasika smuutikauss ja veganjäätis

  • Küpsetusaeg: 3h 15min
  • Lihtne
Maasika smuutikauss ja veganjäätis
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Banaanid ja maasikad sügavkülmutatud
     500 g
  • Kookospiim
     10 spl
  • Laim
     2 tk
  • Kaneel
     1 tl
  • Piparmünt
     8 tk
  • Mustikad
     0.5 peotäis (-t)
  • Vaarikad
     0.5 peotäis (-t)
  • Maasikad
     1 peotäis (-t)
  • Toortatramüsli
     2 g
  • Mandlivõi
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See magustoit-vahepala pakatab tervisest! Maasikad ja laim sisaldavad rohkelt C-vitamiini, mis soodustab immuunsüsteemi tööd ning käitub kui tugev antioksüdant. Lisaks C-vitamiinile sisaldavad maasikad ja laim rohkelt antioksüdante nagu ka kaneel ja münt, mis võitlevad vabade radikaalide vastu alandades oksüdatiivset stressi.

Peale selle leidub veel maasikades ja laimides folaate ja mangaani, millel on olulised rollid kudede kasvul ja rakkude funktsioneerimisel kui ka muudes metaboolsetes protsessides.

Kaneelil omakorda on lisaks antioksüdantidele, nagu polüfenoolid, ka põletikuvastane toime ning alandab insuliiniresistentsust aidates insuliinil oma tööd teha ja seeläbi ka veresuhkru sisaldust veres.

Jäätis: Blenderda kõik koostisosad ning aseta pool segust mõnda karpi või keeksivormi ja pane sügavkülma miinimum 3 tunniks, soovitatavalt üleöö. NB! Esialgu tuleb segada segu iga 20-30 minuti tagant.

Smuutikauss: Pane ülejäänud pool segust kaussi. Lisa sinna peale marjad, toortatra müsli (vaata retsepti) ning mandlivõi. Naudi värske hommikusöögina või vahepalana!

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Matcha-mango smuuti

10min • Lihtne

Siidine õunapüree

45min • Lihtne

Magus riisihelbepuder

15min • Lihtne