Tšiiapuding toortatra müsliga

  • Ettevalmistusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Toortatra müsli

  • Toortatart
     200 ml
  • I love eco külmpressitud kookosõli
     1,5 spl
  • Kookossuhkurt
     2 spl
  • Jahvatatud öko kardemoni
     0,5 tls
  • Jahvatatud kaneeli
     1 tls

Tšiiapuding

  • Tšiiaseemneid
     6 tls
  • Oatly kaerajooki
     180 ml
  • Muskusmeloni kuubikuid
     1 peotäis
  • Hakitud basiilikulehte
     4 tk
  • Peotäis maasikaid
     1 peotäis
  • Toortatra müslit
     2 spl
  • Soovi korral mett puhtast loodusest
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tšiiaseemned, melon ja tatar sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis soodustavad seedeelundkonna tööd ja leevendavad kõhukinnisust. Lisaks on veel tšiiaseemned ja tatar suure valgusisaldusega ning mõlemad sisaldavad mineraalaineid nagu mangaan, fosfor, raud ja magneesium.

Tšiiaseemned sisaldavad ka rohkelt omega-3 rasvhappeid, millel on olulised funktsioonid südametöös, veresoonkonnas, kopsudes, immuun- ja endokriinsüsteemis.

Maasikad ja melonid sisaldavad rohkelt C vitamiini, mis on tugev antioksüdant, aitab toota valgeid vereliblesit, tugevdades seeläbi immuunsüsteemi ning samuti soodustab raua imendumist.

Toortatra müsli

Pane ahi sooja 150 °C juurde.

Võta 1 klaasi täis toortatart ning aseta segamiskaussi, lisa sinna vedel kookosõli (meie hoidsime ahjus paar minutit, et õli vedelaks läheks) ning kõik ülejäänud komponendid ja sega.

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ning aseta toortatar ühtlase kihina ahjuplaadile ning seejärel aseta ahju 15 minutiks. Sellest retseptist tuleb suurem kogus müslit, mida saab lisada veel jogurtitele, smuutikaussidele, salatitele või krõbistada ka niisama vahepalaks.

Tšiiapuding

Aseta 5 teelusikatäit tšiiaseemneid kaussi ning lisa Oatly kaerajook, sega ning pane külmkappi 5 minutiks. Samal ajal valmista ette melon, tehes sellest kas kuubikud või pallikesed, haki basiilik ning viiluta maasikad.

Kui 5 minutit on möödas, võta kauss külmkapist ning sega puding läbi. Esialgu võivad olla tšiiaseemned on eraldunud põhja ja pinnale ning veidi tükkis olla, sel juhul tuleks neid vastu kausi seinu lusikaga eraldada.

Lisada veel 1 teelusikatäis tšiiaseemneid, segada ning tagasi külmkappi panna 7-10 minutiks, vahepeal võib veel segada.

Kui puding on valmis, lisada sellele melon, basiilik, maasikad ja toortatra müsli.

Võib nautida hommikusöögina, pärast trenni või vahepalana.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.