Lyoni salat peekoni, muna ja krutoonidega

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne
Lyoni salat peekoni, muna ja krutoonidega

Koostisosad

Salat

  • Krutoonid
     150 g
  • Munad
     4 tk
  • Peekon
     8 viil (-u)
  • Jääsalat
     200 g
  • Tomat
     200 g

Vinegrettkaste

  • Oliiviõli
     6 spl
  • Äädikas
     2 spl
  • Sinep
     1 g
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Prantsuse bistrooklassikasse kuuluv salat, kus rohelisel salatipõhjal on end sisse seadnud krõbe peekon, krutoonid ja muna. Muna võid pošeerida ehk kooreta keeta või siis kasutada pehme munakollasega muna.

Valmista esmalt vinegrettkaste.
Sega kausis punase veini äädikas ja sool ning sega, kuni sool on lahustunud.
Lisa sinep, sega läbi ja nirista siis vaikselt juurde oliiviõli, et kaste segades emulgeeruks.
Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga.
Kontrolli maitseid.
Kui valmistad krutoone ise, siis sulata pannil või.
Kui see hakkab vahutama, lisa väiksemateks tükkideks rebitud või lõigatud sai ja paar näputäit soola.
Prae segades mõni minut, kuni sai on kuldne ja hakkab krõbedaks muutuma.
Tõsta pannilt ära ja jahuta.
Prae pannil peekon mõne minuti jooksul krõbedaks.
Tõsta pannilt majapidamispaberile, jahuta ja tükelda siis väiksemaks.
Rebi salat väiksemateks tükkideks.
Sega umbes poole salatikastmega.
Jaga salat taldrikutesse.
Lisa ka poolitatud kirsstomatid.
Nirista peale ülejäänud vinegettkaste ja serveeri kohe.

Sarnased retseptid