Lihtsasti valmiv kavring’i leib

  • Küpsetusaeg: 2h 30min
  • Keskmine
Lihtsasti valmiv kavring’i leib

Koostisosad

  • Rukkijahu
     1400 g
  • Leiva maitseaine
     2 spl
  • Sool
     1 spl
  • Söögisooda
     4 tl
  • Hapendatud täispiim
     8 dl
  • Suhkrusiirup tume
     1 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kavring on Skandinaaviast pärit maitsev rukkileib siirupi ja vürtsidega. Seda kergesti küpsetatavat kavring’it saab lihtsasti valmistada söögisoodaga. Hea leib heeringa, lõhe, matjes-heeringa või munasalati kõrvale ning heeringakookide või suupistete valmistamiseks. Kavring’it saab teha ka kuklitena. Sobib jõuluaegse hommikusöögi juurde!

Määri rasvainega 2 piklikku vormi, mis mahutavad 1,5 liitrit (kaheks leivaks).

Sega kõik kuivained kausis kokku. Lisa rasvatu hapupiim ja siirup. Jaga tainas vormidesse.

Pane vormid külma ahju alumisse ossa. Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Küpseta leibu umbes tund aega.

Pane leivad restile jahtuma.

Sarnased retseptid

Tomati bruschetta

30min • Keskmine

Grillitud banaan

5min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk

Puuplangul grillitud haug

40min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.