Koostisosad
Taigen
-
Nisujahu500 g
-
Suhkur2 g
-
Sool2 tl
-
Või60 g
-
Presspärm25 g
-
Vesi3 dl
-
Piim3 dl
-
Muna1 tk
Täidis
-
Hakkliha300 g
-
Muna2 tk
-
Sibul2 tk
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Õiged ja ausad lihapirukad on vanaemade klassika. Need on tehtud pärmitainast ja täidist leidub neis korralikult. Pirukate valmistamiseks võid kasutada kas piima või vett. Pirukad sobivad nii suupisteks kui ka tõhusaks vahepalaks.
Taigen:
Lahusta pärm väheses käesoojas vees või piimas
Sega juurde ülejäänud vesi või piim
Sega omavahel jahu, suhkur ja sool ning vala need pärmivedelikuga kokku
Sega juurde toasoe või ja sõtku tainast seni, kuni see on läikiv ja lööb kausi küljest lahti
Jäta see rätiga kaetult sooja kohta vähemalt tunniks kerkima
Taina mass peaks selle jooksul kahekordistuma
Täidis:
Keeda hakkliha soolaga maitsestatud vees 10–15 minutit
Kurna sõelal
Aja läbi hakklihamasina koos tükeldatud sibulaga ja lisa tükeldatud keedumuna. Hakkliha võid peenestada ka köögikombaini abil
Maitsesta mass soola ja pipraga
Pirukate valmistamine: