Lehtkapsa krõpsud

  • Küpsetusaeg: 17min
  • Lihtne
Lehtkapsa krõpsud
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Lehtkapsas
     300 g
  • Oliivõli
     1 spl
  • Sojakaste
     1 tl
  • Seesamiseemned
     1 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lehtkapsas on peamiselt hilissügise ja talvise hooaja köögivili. See on ideaalne talvel söömiseks, et kätte saada vajalik vitamiinide ja mineraalide kogus, mida meie organism vajab. Lehtkapsas sisaldab valku, kiudaineid, A-vitamiini, C-vitamiini, K-vitamiini, B6-vitamiini, mangaani, vaske, magneesiumi, rauda, kaltsiumi.

Soojenda ahi 180-190 kraadini.

Pese lehtkapsas, kuivata ja rebi näppudega lehtkapsast paraja suurusega tükke nii, et ainult lehtkapsa rootsud jäävad alles.

Kuivata lehti fööniga 3 minutit – siis jäävad krõpsud eriti krõbedad.

Sega valmis pandud küpsetuspaberil oliiviõli ning maitseained.

Seejärel sega lehtkapsast rebitud tükid ja masseeri need korralikult õliseguga läbi!

Pista krõpsud ahju ja jälgi, kuni need on piisavalt krõbedad, et välja võtta. Olenevalt ahjust peaks küpsetamine aega võtma 6-12 minutit.

Sarnased retseptid

Jõulusuupisted

20min • Lihtne