Küüslaugukrevetid suvikõrvitsaspagettidega

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Keskmine
Küüslaugukrevetid suvikõrvitsaspagettidega

Koostisosad

  • Tiigerkrevetid
     400 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Suvikõrvits
     2 tk
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Või
     30 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Basiilik
     1 peotäis (-t)
  • Parmesan
     1 peotäis (-t)
  • Tšillipipar
     1 näpuotsatäis
  • Kanapuljong
     0.05 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küüslaugukrevetid suvikõrvitsapsagettidega on mõnus suvine roog. Siin roas on spagetid asendatud suvikõrvitsaspagettidega, mis teeb sellest roast tervisliku ja kerge roa.

Valmistamine on lausa lust, kuna see roog valmib imekiirelt – kõigest 15 minutiga!  

Tõmba suvikõrvitsast pikad ribad. Selleks on olemas eraldi tööriist, mis sarnaneb kartulikoorimisnoale, aga tõmbab tooraine ribadeks.
Puista suvikõrvitsaribadele veidi soola ja jäta sõelale nõrguma. Sõelalt tõstes pigista kergelt suvikõrvitsast üleliigne vedelik välja.
Koori krevetid, jäta sabaotsa koor alles ja eemalda seljale noaga pikkupidi lõige tehes soolikas. Pese krevetid külma veega ja nõruta kuivemaks.
Kuumuta pannil õli koos võiga keskmisel kuumusel. Lisa krevetid ja kuumuta paar minutit. Lisa küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta veel minutijagu.
Tõsta krevetid pannilt ning kalla pannile, kas kuum kanapuljong või valge vein.
Lase pannil olevad mahlad vedelikku keeda, lisa siis suvikõrvitsaribad ja kuumuta paari minuti jooksul läbi. Suvikõrvits küpseb kiirelt. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe ja soovi korral puista peale veel riivitud parmesani.

Sarnased retseptid