Küpsetamata koorevahune apelsinikook
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine

Koostisosad
-
Apelsin6 tk
-
Apelsini riivitud koor1 tk
-
Apelsinimahl200 ml
-
Suhkur200 g
-
Munakollane5 tk
-
Želatiinilehed2 tk
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Vahukoor500 ml
-
Savoiardi munaküpsised500 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Päikest meenutavad apelsinid turgutavad nii tervist kui vaimu tänu oma uhkele toitaine pagasile. Miks mitte pista neid vahelduseks ka koogi sisse? See tekstuurilt koorevahune apelsinikook maitseb hästi ning sobib katma igat pidulauda.
Vooderda 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed toidukilega.
Enne apelsinide koorimist riivi 1-2 apelsinikoor peenikese riiviga.
Koori apelsinid ja viiluta võimalikult ühtlasteks viiludeks.
Ilusamate ja enam-vähem ühesuguse läbimõõduga viiludega kata koogivormi põhi ja küljed.
Tõsta kõrvale.
Koogitäidise jaoks pane esmalt ükshaaval želatiinilehed külma veega mõneks minutiks likku.
Kuumuta ca 1-2 dl apelisinimahla potis.
Suru želatiinilehed kuivemaks ja lahusta siis kuumas apelsinimahlas.
Tõsta kõrvale.
Tõsa potti munakollased, ülejäänud apelsinimahl, suhkur, sool ja riivitud apelsinikoor.
Kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb.
Sega juurde želatiini-mahlasegu ja kuumuta veel veidi aega.
Tõsta tulelt ja jahuta veidi.
Vahusta vahukoor ja ühenda jahutatud muna-apelsiniseguga.
Kalla pool saadud segust koogivormi apelsinide peale.
Säti sinna peale pooled Savoiardi küpsistest.
Kalla küpsiste peale ülejäänud vaht ja lao ülejäänud küpsised.