Küpsetamata koorevahune apelsinikook

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Küpsetamata koorevahune apelsinikook

Koostisosad

  • Apelsin
     6 tk
  • Apelsini riivitud koor
     1 tk
  • Apelsinimahl
     200 ml
  • Suhkur
     200 g
  • Munakollane
     5 tk
  • Želatiinilehed
     2 tk
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Vahukoor
     500 ml
  • Savoiardi munaküpsised
     500 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Päikest meenutavad apelsinid turgutavad nii tervist kui vaimu tänu oma uhkele toitaine pagasile. Miks mitte pista neid vahelduseks ka koogi sisse? See tekstuurilt koorevahune apelsinikook maitseb hästi ning sobib katma igat pidulauda.

Vooderda 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed toidukilega.
Enne apelsinide koorimist riivi 1-2 apelsinikoor peenikese riiviga.
Koori apelsinid ja viiluta võimalikult ühtlasteks viiludeks.
Ilusamate ja enam-vähem ühesuguse läbimõõduga viiludega kata koogivormi põhi ja küljed.
Tõsta kõrvale.
Koogitäidise jaoks pane esmalt ükshaaval želatiinilehed külma veega mõneks minutiks likku.
Kuumuta ca 1-2 dl apelisinimahla potis.
Suru želatiinilehed kuivemaks ja lahusta siis kuumas apelsinimahlas.
Tõsta kõrvale.
Tõsa potti munakollased, ülejäänud apelsinimahl, suhkur, sool ja riivitud apelsinikoor.
Kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb.
Sega juurde želatiini-mahlasegu ja kuumuta veel veidi aega.
Tõsta tulelt ja jahuta veidi.

Vahusta vahukoor ja ühenda jahutatud muna-apelsiniseguga.

Kalla pool saadud segust koogivormi apelsinide peale.
Säti sinna peale pooled Savoiardi küpsistest.

Kalla küpsiste peale ülejäänud vaht ja lao ülejäänud küpsised.

Kata vorm kilega ja tõsta külma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö.
Tarretunud koogil tõmba pealt kile ja kummuta kook koogivaagnale. Eemalda kile. Säilita jahedas.

Sarnased retseptid

Kookosküpsised

30min • Lihtne

Magusad mandlid

30min • Lihtne

Mesine müsli

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja