Krõbeda juustukattega sealiha pastinaagipüree ja sooja kõrvitsasalatiga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Krõbeda juustukattega sealiha pastinaagipüree ja sooja kõrvitsasalatiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Seakaelakarbonaad
     4 viil (-u)
  • Riivsai
     2 g
  • Riivitud juust
     50 g
  • Petersell
      maitse järgi
  • Pastinaak
     500 g
  • Või
     50 g
  • 10% kohvikoor
     1 dl
  • Kõrvits väike
     0.5 tk
  • Ingver
      1cm jupp
  • Sidrun
     1 tk
  • Rukola
     1 pakk (-i)
  • Roheline sibul
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      veidike

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmistusajalt kiire, koostisosadelt lihtne, kuid samas piisavalt pidulik roog, et pakkuda seda ka ootamatutele külalistele.

Puhasta ja tükelda kõrvits. Sega veidikese õli, riivitud ingveri, sidrunikoore ja -mahlaga. Maitsesta soolaga, tõsta ahjuvormi ning küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Sega omavahel riivsai, riivitud juust ja hakitud petersell. Eelista parma juustu.

Pruunista lihatükke mõlemalt poolt paar minutit kuumal pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahjupannile, kata riivsaia-juustuseguga ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Puhasta ja tükelda pastinaak. Keeda pehmeks, kurna, lisa või ja koor ning püreesta saumikseriga. Maitsesta veidikese soolaga.

Sega salatiks ahjus küpsetatud kõrvits, hakitud sibulapealsed ja rukola.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne