Kohupiima-mustika purukook

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Kohupiima-mustika purukook
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Taigen

  • Gluteenivaba nisujahu
     250 g
  • Suhkur
     85 g
  • Vanillisuhkur
     1 tls
  • Küpsetuspulber
     0.5 tls
  • Või
     150 g

Täidis

  • Kohupiim
     500 g
  • Hapukoor
     4 spl
  • Suhkur
     100 g
  • Muna
     3 tk
  • Mustikad
     200 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Klassikaline kook, mis alati maitseb. Mustikate asemel võid kasutada ükskõik milliseid teisi marju.

Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja lisa või, näpi segu purutaoliseks. Seejärel vahusta kohupiim, hapukoor, suhkur ja munad.

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi umbes 2/3 tainapurust, vala peale kohupiimasegu ja mustikad. Raputa ülejäänud tainapuru kõige peale. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit, kuni kook saab pealt kuldne.

Sarnased retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Vaarikakook tahiiniga

1h • Keskmine