Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Kiired hoidised
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
Marinaad
-
Vesi800 ml
-
Õunaäädikas200 ml
-
Moosisuhkur200 g
-
Sool1 g
-
Äädikas4 spl, 30%
Porgand ja redis nelgiga
-
Redis100 g
-
Porgand500 g
-
Nelkmaitse järgi
Punane kapsas ja kadakamarjad
-
Kapsas punane0.5 tk
-
Kadakamari20 tk
Kurgid ja küüslaugud
-
Kurk1000 g
-
Küüslauk10 küüs (-nt)
-
Tillmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Purki saab panna peaaegu kõiki aiasaaduseid! Tuleb lihtsalt oma aed üle vaadata, marjad ning juur- ja köögiviljad kokku koguda ja lasta oma loomingulisusel lennata.
Inspiratsiooniks jagab meie peakokk Demo Kaev kolme soolase hoidise retsepti – midagi igale maitsemeelele!
Kõik hoidised võiksid marinaadis seista vähemalt 5–7 päeva, aga mida kauem, seda parem. Hoidised sobivad nii peolauale, niisama näksimiseks kui ka salatiks toidu kõrvale.
Kusjuures oma aiasaaduste maksimaalne kasutamine on ka väga hea aja ja raha kokkuhoiu võimalus!
Porgand ja redis nelgiga: Viiluta porgandid ja redised meelepärase kujuga.
Aseta need nelgiga läbisegi tihedalt purki – nelk lisab hoidisele head maitset.
Aseta kõik marinaadi komponendid potti, lase keema tõusta ning keeda 1-2 minutit keskmisel kuumusel.
Vala tuline marinaad porganditele ja redistele peale nii, et purk oleks täis ja köögiviljad kaetud.
Sulge purgikaaned tugevalt, keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.
Punane kapas ja kadakamarjad marinaadis: Viiluta kapsas õhukesteks ribadeks ning suru koos kadakamarjadega läbisegi tihedalt purki – kadakamarjad lisavad kapsale värskust ja maitset.
Aseta kõik marinaadi komponendid potti, lase keema tõusta ning keeda 1-2 minutit keskmisel kuumusel.
Vala tuline marinaad kapsale peale nii, et purk oleks täis ja köögiviljad kaetud.
Sulge purgikaaned tugevalt, keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.
Kurgid ja küüslaugud marinaadis: Viiluta kurgid meelepärase kujuga – kui koor on väga tugev, siis võib kurke ka koorida.