Kiired hoidised

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Koostisosad

Marinaad

  • Vesi
     800 ml
  • Õunaäädikas
     200 ml
  • Moosisuhkur
     200 g
  • Sool
     1 spl
  • Äädikas
     4 spl, 30%

Porgand ja redis nelgiga

  • Redis
     100 g
  • Porgand
     500 g
  • Nelk
      maitse järgi

Punane kapsas ja kadakamarjad

  • Kapsas punane
     0.5 tk
  • Kadakamari
     20 tk

Kurgid ja küüslaugud

  • Kurk
     1000 g
  • Küüslauk
     10 küüs (-nt)
  • Till
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purki saab panna peaaegu kõiki aiasaaduseid! Tuleb lihtsalt oma aed üle vaadata, marjad ning juur- ja köögiviljad kokku koguda ja lasta oma loomingulisusel lennata.

Inspiratsiooniks jagab meie peakokk Demo Kaev kolme soolase hoidise retsepti – midagi igale maitsemeelele!

Kõik hoidised võiksid marinaadis seista vähemalt 5–7 päeva, aga mida kauem, seda parem. Hoidised sobivad nii peolauale, niisama näksimiseks kui ka salatiks toidu kõrvale.

Kusjuures oma aiasaaduste maksimaalne kasutamine on ka väga hea aja ja raha kokkuhoiu võimalus!

Porgand ja redis nelgiga: Viiluta porgandid ja redised meelepärase kujuga.

Aseta need nelgiga läbisegi tihedalt purki – nelk lisab hoidisele head maitset.
Aseta kõik marinaadi komponendid potti, lase keema tõusta ning keeda 1-2 minutit keskmisel kuumusel.
Vala tuline marinaad porganditele ja redistele peale nii, et purk oleks täis ja köögiviljad kaetud.
Sulge purgikaaned tugevalt, keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.

Punane kapas ja kadakamarjad marinaadis: Viiluta kapsas õhukesteks ribadeks ning suru koos kadakamarjadega läbisegi tihedalt purki – kadakamarjad lisavad kapsale värskust ja maitset.

Aseta kõik marinaadi komponendid potti, lase keema tõusta ning keeda 1-2 minutit keskmisel kuumusel.
Vala tuline marinaad kapsale peale nii, et purk oleks täis ja köögiviljad kaetud.
Sulge purgikaaned tugevalt, keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.

Kurgid ja küüslaugud marinaadis: Viiluta kurgid meelepärase kujuga – kui koor on väga tugev, siis võib kurke ka koorida.

Aseta need koos puhastatud küüslaugu ja tilliga läbisegi tihedalt purki.
Aseta kõik marinaadi komponendid potti, lase keema tõusta ning keeda 1-2 minutit keskmisel kuumusel.
Vala tuline marinaad kapsale peale nii, et purk oleks täis ja köögiviljad kaetud.
Sulge purgikaaned tugevalt, keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Tikrikompoti magustoit

30min • Lihtne

Pardi-rillette röstitud saial

3h 30min • Keskmine

Florentiinid

35min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.