Koostisosad
-
Broilerifileed500 g
-
Broileri kintsuliha500 g
-
Loorberileht2 tk
-
Pipratera10 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Muna1 Munavalge
-
Kanapuljong1 l
-
Grillitud marineeritud paprika (konservist)2 tk
-
Kuivatatud aprikoos50 g
-
Petersell1 dl
-
Rosee pipar1 tl
-
Želatiinileht5 tk
-
Puljong5 dl
-
Õli
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kerget rasvavaest kanaliha tihedalt täis terriini teevad rõõmsavärviliseks ja maitsvaks punane paprikatriip ja täidise hulka segatud kuivatatud aprikoosid. Terriini kõrvale sobib pakkuda lahjat äädikat või mädarõigast.
Liha: Eemalda kintsulihalt nahk ja kondid
Tõsta kõik kanatükid potti, puista neile soola ja sega läbi
Lisa loorberilehed, pipraterad ja poolitatud küüslauguküüned
Kata puljongiga nii, et vedelik ulatuks paar sentimeetrit üle kanatükkide
Kuumuta puljong keema ja lase vaikselt 20 minutit podiseda
Tõsta kanatükid leemest välja jahtuma
Puljongi selitamine: Klopi munavalge kergelt lahti ja sega puljongi hulka
Kuumuta puljong segades keema, keeda paar minutit
Tõsta pliidilt ja jäta 10 minutiks lihtsalt seisma
Nõruta puljong läbi kahekordse marliga kaetud sõela
Vorm: Määri keeksivorm hästi õhukese kihi õliga (pildil olev terriin on tehtud vormis suurusega 23 x 10 cm, kõrgus 7 cm)
Kata põhi ja küljed toidukilega nii, et kile servad jäävad üle serva rippuma
Kanaterriin: Haki kanaliha väiksemateks tükkideks
Tükelda kuivatatud aprikoosid ja haki roseepipra tera väiksemateks tükkideks
Sega omavahel kanatükid, kuivatatud aprikoosid, roseepipar ja hakitud petersell
Leota želatiinilehti külma veega kaetult 10 minutit
Aja potis 500 ml kanapuljongit kuumaks, lisa veidi soola, sest tarrend kaotab hiljem seistes parasjagu soolasust
Vajuta pehmenenud želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta segades kuumas puljongis
Lõika paprikad laiadeks ribadeks
Tõsta pool kanasegust vormi põhja. Sellele laota paprika. Kata ülejäänud kanaseguga.
Vala peale puljong, nii et kana oleks üleni kaetud
Kata fooliumiga ja tõsta külmkappi, kus terriin võiks hanguda vähemalt 8 tundi
Serveerimine: Tõsta terriin vormist välja kuid ära eemalda toidukilet