Kanaterriin paprika ja kuivatatud aprikoosidega

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine
Kanaterriin paprika ja kuivatatud aprikoosidega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Broilerifileed
     500 g
  • Broileri kintsuliha
     500 g
  • Loorberileht
     2 tk
  • Pipratera
     10 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Muna
     1 Munavalge
  • Kanapuljong
     1 l
  • Grillitud marineeritud paprika (konservist)
     2 tk
  • Kuivatatud aprikoos
     50 g
  • Petersell
     1 dl
  • Rosee pipar
     1 tl
  • Želatiinileht
     5 tk
  • Puljong
     5 dl
  • Õli
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kerget rasvavaest kanaliha tihedalt täis terriini teevad rõõmsavärviliseks ja maitsvaks punane paprikatriip ja täidise hulka segatud kuivatatud aprikoosid. Terriini kõrvale sobib pakkuda lahjat äädikat või mädarõigast.

Liha: Eemalda kintsulihalt nahk ja kondid

Tõsta kõik kanatükid potti, puista neile soola ja sega läbi
Lisa loorberilehed, pipraterad ja poolitatud küüslauguküüned
Kata puljongiga nii, et vedelik ulatuks paar sentimeetrit üle kanatükkide
Kuumuta puljong keema ja lase vaikselt 20 minutit podiseda
Tõsta kanatükid leemest välja jahtuma

Puljongi selitamine: Klopi munavalge kergelt lahti ja sega puljongi hulka

Kuumuta puljong segades keema, keeda paar minutit
Tõsta pliidilt ja jäta 10 minutiks lihtsalt seisma
Nõruta puljong läbi kahekordse marliga kaetud sõela

Vorm: Määri keeksivorm hästi õhukese kihi õliga (pildil olev terriin on tehtud vormis suurusega 23 x 10 cm, kõrgus 7 cm)

Kata põhi ja küljed toidukilega nii, et kile servad jäävad üle serva rippuma

KanaterriinHaki kanaliha väiksemateks tükkideks

Tükelda kuivatatud aprikoosid ja haki roseepipra tera väiksemateks tükkideks
Sega omavahel kanatükid, kuivatatud aprikoosid, roseepipar ja hakitud petersell
Leota želatiinilehti külma veega kaetult 10 minutit
Aja potis 500 ml kanapuljongit kuumaks, lisa veidi soola, sest tarrend kaotab hiljem seistes parasjagu soolasust
Vajuta pehmenenud želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta segades kuumas puljongis
Lõika paprikad laiadeks ribadeks

Tõsta pool kanasegust vormi põhja. Sellele laota paprika. Kata ülejäänud kanaseguga.

Vala peale puljong, nii et kana oleks üleni kaetud
Kata fooliumiga ja tõsta külmkappi, kus terriin võiks hanguda vähemalt 8 tundi

Serveerimine: Tõsta terriin vormist välja kuid ära eemalda toidukilet

Lõika terriin terava noaga viiludeks koos toidukilega ja seejärel koori kile viiludelt maha

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Maasika jogurtikook

30min • Keskmine

Grillitud banaan

5min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.