Kanakintsu-jerk

  • Küpsetusaeg: 2h 10min
  • Lihtne
Kanakintsu-jerk
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kana kintsuliha
     8 tk

Marinaad

  • Sibul punane
     1 tk
  • Tšillipipar punane
     2 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Valge veini äädikas
     1 dl
  • Tume sojakaste Rimi
     1 dl
  • Pruun suhkur Rimi
     2 tl
  • Tüümian
     2 tl
  • Vürtsköömned
     1 tl
  • Kaneel
     1 tl
  • Purustatud must pipar
     1 tl
  • Nelk
     0.5 tl
  • Muskaatpähkel
     0.25 tl
  • Ingver
      väike jupp

Serveerimiseks

  • Roheline sibul
      serveerimiseks
  • Koriander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Parima maitse saamiseks lase lihal kindlasti külmikus paar tundi marineeruda. Kui kasutad nahaga kanakintsu, siis hõõru marinaadi ka naha alla, muidu ei jõua marinaadi kõik maitsed lihani.

Puhasta tšilli seemnetest, haki jämedalt sibul, tšilli, ingver ja küüslauk.

Püreesta sauseguri kannus või kannmikseris kõik marinaadi koostisosad (nelk jahvatatult, muskaatpähkel ja ingver riivitult) ühtlaseks pastaks ning määri kanakintsudele.

Jäta liha külmkappi paariks tunniks maitsestuma.

Kui kasutad naha ja kondita kintsuliha asemel kanakintse, millel nahk peal ja luud sees, hõõru marinaadi ka naha ja liha vahele, sest läbi naha see ei imendu.

Grilli kanakintse keskmisel kuumusel kummaltki poolt 5 minutit.

Naha ja kondiga kintsude puhul pikenda grillimisaega paari minuti võrra, alustades grillimist kondipoolsest küljest.

Serveeri sibulapealsete ja värske koriandriga.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne