Kanaampsud mädarõikakastme ja küpsetatud suvikõrvitsaga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine
Kanaampsud mädarõikakastme ja küpsetatud suvikõrvitsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kana sisefilee Rimi Good Life
     500 g
  • Hommikuhelbed
     150 g
  • Kanamunad Rimi
     2 tk
  • Petersell
     3 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Sool ja pipar
      maitse järgi

Suvikõrvits

  • Suvikõrvits
     400 g
  • Oliiviõli Extra Light Rimi
     1 spl
  • Sool ja pipar
      maitse järgi

Kaste

  • Maitsestamata jogurt Rimi
     300 g
  • Mädarõigas Rimi
     2 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Till
     1 peotäis (-t)
  • Murulauk
     1 peotäis (-t)
  • Paprika magus Rimi
     1 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pudistage hommikuhelbed sõrmedega krõbedaks puruks, kuid mitte täiesti jahuks. Pange kaussi.

Teises väikeses kausis lööge lahti muna, lisage hakitud petersell, küüslauk, sool ja pipar. Vahustage segu õrnalt kahvli abil.

Maitsestage kanafileed soola ja pipraga. Pange iga filee esmalt munasegusse ja seejärel hommikuhelbepurusse.

Asetage fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage eelsoojendatud ahjus temperatuuril 200 ˚C 20 minutit.

Lõigake suvikõrvits pikkadeks viiludeks ning praadige mõlemalt poolt õlis 2–4 minutit. Suvikõrvits peaks jääma kergelt krõmpsuv. Maitsestage soola ja pipraga.

Valmistage kaste. Kastmeks segage kokku maitsestamata jogurt, hakitud ürdid ja küüslauk. Segage kastmesse mädarõigas ja peeneks hakitud paprika, maitsestage soola ja pipraga.

Serveerige kanaampse mädarõikakastme ja praetud suvikõrvitsaga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Barbeque-röstkana

1h 20min • Keskmine