Jüri hommikusöögi hot dog hingele ja kõhule

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Jüri hommikusöögi hot dog hingele ja kõhule

Koostisosad

  • Hot dogi saiake
     5 tk
  • Oskari viilutatud peekon
     1 pakk (-i)
  • Juust Royal Gouda Red viilutatud Valio
     3 viil (-u)
  • Hot Dog lihaviiner
     1 pakk (-i)
  • Punane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Šampinjon
     3 tk
  • Muna
     3 tk
  • Santa Maria BBQ kaste magus chipotle
      maitse järgi
  • Sinep mahedamaitseline Felix
      maitse järgi
  • Majonees vegan
      maitse järgi
  • Roheline sibul 50g
     1 punt (-i)
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsev tänavatoidust inspireeritud hot dogi hommikusöök, mille valmistas Jüri Pootsmann. 

 

Haki punane sibul, küüslauk, šampinjonid ja peekon väikesteks kuubikuteks ning seejärel lisa kuumale pannile veidi õli ja küpseta neid tasasel tulel, kuniks kõik saab ühtlaselt pruunika jume.
Samal ajal klopi lahti munad koos soola ja pipraga ning kuumuta väikeses potis tasasel tulel aeg-ajalt segades, et tekiks pudrulaadne mass.
Seejärel pruunista teisel pannil hot dogi vorstid ja vahetult enne vorstide valmis saamist lisa pannil olevatele vorstidele peale peeneks lõigatud juusturibad.
Kui vorstid hakkavad valmis saama, pruunista grillpannil või tavalisel pannil kergelt ka hot dogi saiad, kuniks need saavad kuldpruuni jume.
Kui kõik koostiosad on valmis saanud, hakka hot doge kokku panema.
Kõige pealt lisa saia vahele veidi BBQ kastet, majoneesi ja sinepit.
Seejärel pista saia vahele juustuga kaetud viiner ja kõrvale poeta veidi munaputru ning kõige peale praetud peekonisisu.
Serveeri koos tükeldatud rohelise sibulaga.

Sarnased retseptid

Pizza wrap

25min • Lihtne

Tatrapliinid

35min • Lihtne

Magus riisihelbepuder

15min • Lihtne