Jõulune šokolaadikook Itaalia beseega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keeruline

Koostisosad
Ganache
-
Valge šokolaad125 g
-
Vahukoor100 ml
-
Või1 spl
Kook
-
Või100 g
-
Riivsai
-
Nisujahu200 g
-
Sool0.5 tl
-
Küpsetuspulber0.5 tl
-
Suhkur200 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Valge šokolaad150 g
-
Muna2 tk
Itaalia besee
-
Munavalge2 tk
-
Vesi2 spl
-
Suhkur100 g
Kaunistamiseks
-
Pohlad
-
Viigimarjad
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ole valmis, siit tuleb jõuludeaja parim kook! Klassikaline Rootsi šokolaadikook kladdkaka valge šokolaadiga nii tainas kui ka ganache’is ning lisaks maitsva Itaalia beseega. Sellest maitsvamaks minna enam ei saa.
Ganache: haki šokolaad jämedalt ja aseta kaussi. Aja koor keema, kalla šokolaad sisse ja sega ühtlaseks tainaks. Sega sisse või. Lase täielikult jahtuda.
Kuumuta ahi 175°C-ni.
Kook: lõika välja tükk küpsetuspaberit ja aseta see koogivormi põhja (ca 22cm läbimõõduga), nii on hiljem lihtsam kooki koogitaldrikule tõsta. Määri vorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Sega kõik kuivained kausis kokku.
Haki šokolaad jämedalt. Sulata või. Tõsta kastrul tulelt ja sega sisse 100g šokolaadi (10 tüki jaoks), kuni kogu šokolaad on sulanud. Lase paar minutit jahtuda. Vala segu kuivainete hulka ja lisa munad. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Lisa ülejäänud hakitud valge šokolaad.
Vala tainas vormi ja küpseta umbes 20–22 minutit. Lase täielikult jahtuda, et kook veidi taheneks.
Aseta kook tordialusele. Kalla ganache koogile.