Jäme rukkileib

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Jäme rukkileib

Koostisosad

  • Jahu
     4 dl
  • Rukkijahu
     3 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Söögisooda
     2 tl
  • Sool
     0.75 tl
  • Vürtsisegu
     2 tl
  • Piim Rimi
     5 dl
  • Siirup
     0.75 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta lihtsat rukkileiba hommikusöögiks või tee ja kohvi kõrvale! Siit saad vormis küpsetatud rukkileiva retsepti, mis on valmistatud nisujahust, jämedast rukkijahust, siirupist ja hapupiimast. Serveeri leiba, eelistatavalt värskelt küpsetatult, oma lemmikkatetega.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kokku kõik kuivained. Lisa hapupiim ja siirup.

Vala rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Küpseta ahju alumises osas umbes 50 minutit.

Lase vormis umbes 10 minutit jahtuda ja pane seejärel restile seisma.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Peedismuuti

5min • Lihtne

Grillitud banaan

5min • Lihtne

Vitamiinirikas smuuti

5min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.