Grillitud küljesteik pruunistatud soja ja ingverivõiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Grillitud küljesteik pruunistatud soja ja ingverivõiga

Koostisosad

  • Roheline sibul
     4 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Ingver
     2 g
  • Hiina lehtkapsas
     2 peotäis (-t)
  • Brokkoli
     500 g
  • Šampinjonid
     8 tk
  • Või Rimi
     150 g
  • Tume sojakaste
     2 spl
  • Veise steik
     500 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
     3 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küljesteik on õrn ja mahlakas, ideaalne grillimiseks ja nautimiseks koos köögiviljadega nagu šampinjonid või brokoli. Lase lihal enne grillimist mõnda aega väljas seista, et see poleks külmikukülm. Praetud soja- ja ingverivõi võimendab maitseid ja lisab sellele klassikalisele roale lisanõksu.

Puhasta ja haki roheline sibul põigiti peeneks. Koori ja riivi küüslauk. Koori ja riivi ingver.

Puhasta, loputa ja haki Hiina lehtkapsas peenelt.

Lõika ära brokoli varre ots. Koori vars terava kartulikoorijaga. Puhasta šampinjonid.

Prae võid pannil, kuni see muutub pruuniks ja hakkab lõhnama pähklite järele. Lisa sojakaste (eelistatult Jaapani soja), roheline sibul, küüslauk ja ingver. Maitsesta soola ja pipraga.

Grilli küljesteiki umbes 4 minutit kummalgi küljel otse süte peal. Puista peale soola ja pipart. Pane liha eemale ja grilli kaudselt 7–8 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 58 °C (poolküps).

Pintselda õli brokolile ja šampinjonidele. Grilli brokolit ja seeni segades umbes 5 minutit. Puista peale soola ja pipart.

Aseta hakitud Hiina lehtkapsas ja grillitud köögiviljad suurele taldrikule. Viiluta liha õhukesteks viiludeks ja jaota köögiviljadele. Lisa võisegu.

Sarnased retseptid