Gluteenivaba mitmeviljaleib

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Free From gluteenivaba mitmevilja jahu
     500 g
  • Vesi
     380 ml
  • Õli
     3 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Määri leivavormi õliga ja puista üle gluteenivaba jahuga

Vala kuiv jahusegu suurde kaussi ja sega hoolikalt läbi

Lisa 3 spl õli ja 380 ml vett ning sega hoolikalt

Jäta tainas 15 minutiks sooja kohta kerkima

Pärast seismist sõtku tainast veel kaks minutit

Tõsta tainas ettevalmistatud leivavormi ja kata vorm köögirätikuga

Jäta 20 minutiks seisma

Eelkuumuta praeahi (pöördõhu režiimil kuni 200 °C) ja küpseta leiba 20 minutit

Seejärel tõsta temperatuuri 225–230 °C-ni ja küpseta veel 7 minutit

Lülita ahi välja ja lase leival vormi sees 5 minutit jahtuda

Võta leib vormist välja, lase veel 15 minutit jahtuda ning naudi!

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne