Fenkolilootsikud

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Fenkolilootsikud
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Fenkol
     1 tk
  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Vedel mesi
     1 tls
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Köömned
     1 tls
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Rooma salat
     1 peotäis (-t)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koduköögis alakasutatud ja vähe hinnatud, ent restoranikokkade suur lemmik (seda nii soolastes kui ka magusates roogades!) fenkol maitseb sidrunimahlas marineerituna ka konservatiivsemale publikule.

Pese fenkolimugul, lõika pooleks, eemalda juurikatüügas (nagu kapsal) ja soovi korral ka puisevõitu varreotsad. Viiluta mandoliin- või tavalise riiviga imeõhukuseks.

Sega sidrunimahlaga kokku ja lase umbes 15 minutit marineerida.

Klopi kastmeks kokku sool, pipar, mesi, oliiviõli ja köömned.

Sega salat kokku, maitse, lisa soovi korral veel sidrunimahla ning serveeri Rooma salati lootsikutes.

Sarnased retseptid

Printsesside marjasalat

30min • Lihtne

Roosa mündi jäätee

30min • Lihtne

Bataadimündid

30min • Lihtne