Burger peekoni ja marineeritud sibulaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Burger peekoni ja marineeritud sibulaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Burgerikotletid

  • Veisehakkliha
     500 g
  • Petersell
     1 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Sool
     1 tls
  • Must pipar
      maitse järgi

Marineeritud sibul

  • Punane sibul
     2 tk
  • Punase veini äädikas
     2 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Suhkur
      maitse järgi

Lisaks

  • Burgerikuklid
     4 pakk (-i)
  • Peekon
     60 g
  • Cheddari juust
     4 viil (-u)
  • Tomat
     1 tk
  • Salat
      maitse järgi
  • Barbeque-kaste
     4 spl
  • Majonees
     4 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Burgeri valmistamise kõige tähtsam komponent on kiirus, seepärast sea aegsasti sibul marinaadi, lõigu valmis tomatid ja pese salatilehed, et grillilt tulnud kraami saaks ruttu kokku laduda.

Marineeritud sibulate valmistamiseks viiluta sibulad ning sega äädika, soola ja suhkruga. Jäta maitsestuma.

Burgerikotlettide valmistamiseks sega hakkliha hakitud peterselli, soola, pipra ja pressitud või riivitud küüslauguküünega. Vormi saadud segust neli kotletti, mis oleksid veidi laiemad kui kukkel (küpsedes tõmbab liha veidi kokku) ning mitte paksemad kui 2 cm.

Grilli kotlette keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt 3–4 minutit. Pärast ümberpööramist tõsta küpsenud pooltele juustuviilud. Lase valmis kotlettidel 5 minutit fooliumi all puhata.Grilli kiirelt krõbedaks ka peekoniviilud ning soojenda grillil burgerisaiad.

Kokku pannes tõsta alumistele saiapoolikutele barbeque-kastet ning hõõru kahte saiapoolt kokku nii, et ka pealmise poole sisekülg saaks kastmeseks.

Tõsta alumistele kuklipooltele nüüd veidi majoneesi, sellele juustused kotletid, edasi marineeritud sibulat, tomati- ja peekoniviile. Kõige peale tõsta salatilehed ja kata pealmiste kuklipooltega. Soovi korral kasuta toeka ampsu paremaks koospüsimiseks grilltikku.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Veiselihaburger

1h 20min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Searibid ploomiglasuuriga

1h 30min • Keskmine
Talu Toidab
Talu Toidab retseptid

Toortatra ja lambaliha pada

1h 25min • Keskmine