Brüleekreem õunapüreega

  • Küpsetusaeg: 2h 10min
  • Keeruline
Brüleekreem õunapüreega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Õunapüree

  • Magusad õunad
     2 tk
  • Või Rimi
     3 spl
  • Suhkur
     2 spl
  • Kaneel
     0.5 tls

Prüleekreem

  • Vahukoor
     450 ml
  • Munakollane
     5 tk
  • Suhkur
     75 g
  • Õunapüree
     75 g

Krõbe kate

  • Suhkur
     8 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pane ennast proovile brüleekreemi valmistamisega. Alusta küpsetamise protsessi kõigepealt õunapüree valmistamisega ning seejärel vahusta munakollased koos suhkru ning õunapüreega. Eriliselt siidise tekstuuri saad siis, kui valad kuuma koore läbi sõela munasegusse. Kui prüleekreem on küpsemisega ühele poole saanud, siis võta see ahjust välja jahtuma umbes kolmeks tunniks.

Kui soovid brüleekreemile mõnusalt krõmpsuvat katet, siis puista igasse vormi brüleekreemi peale suhkurt ning pruunista suhkur köögipõletiga.

Lõika õunad väikesteks tükkideks ning lase koos või, suhkru ja kaneeliga pehmeks haududa.

Lase jahtuda ja püreesta kannmikseris ühtlaseks.

Vahusta munakollased, 75 g suhkrut ja õunapüree.

Kuumuta koor keemiseni.

Vala kuum koor peene joana munasegusse, samal ajal segades.

Jaota magustoidusegu väikestesse kuumakindlatesse vormidesse.

Aseta vormid kõrgemate servadega ahjuplaadile.

Vala ahjuplaadile kuum vesi nii, et vormid oleksid poolenisti vee sees.

Küpseta magustoitu 40–50 minutit 150-kraadises ahjus.

Jahuta ja lase 2–3 tundi külmkapis taheneda.

Enne serveerimist puista igasse vormi brüleekreemi peale 1 tl suhkurt ja pruunista suhkur köögipõletiga.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine