Banaanileib rukkijahuga

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Keskmine
Banaanileib rukkijahuga

Koostisosad

Banaanileib

  • Banaan
     3 tk
  • Mesi
     50 g
  • Tahiini
     80 g
  • Muna
     1 tk
  • Vanilliekstrakt
     1 tls
  • Piim
     75 ml
  • Rukkijahu
     185 g
  • Mandlijahu
     150 g
  • Linaseemnejahu
     100 g
  • Mustad seesamiseemned
     2 tls
  • Sooda
     1 tls
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Kaneel
     1 tls
  • Sool
     0.5 tls

Katteks

  • Banaaniviilud
     3 tk
  • Mustad seesamiseemned
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See banaanileib on toitev ja tervislik. Eriliseks teeb selle tahiini ehk seesamiseemnepasta, mis muudab selle mõnusalt pähkliseks. Proovi banaanileiba ka röstituna, nii maitseb see eriti hea!

Kui sa ei leia poest linaseemnejahu, siis töötle kannmikseris linaseemneid seni, kuni saad neist jahu.

Sega suures kausis omavahel muna, banaanipüree, mesi, tahiini, vanill ja piim. Teises kausis sega jahud, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel, ja linaseemnejahu. Vala nüüd kuivained banaanisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala leivatainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–50 minutit. Lase jahtuda ja serveeri!

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine