Banaanikook

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Banaanikook

Koostisosad

  • Banaanid
     550 g
  • Jahu
     4 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Sool
     0.5 tls
  • Kaneel
     1.5 tls
  • Jahvatatud ingver
     0.5 tls
  • Või Rimi
     125 g
  • Fariinsuhkur
     125 g
  • Muna
     2 tk
  • Tume šokolaad (70%)
     100 g

Kate

  • Banaan
     1 tk
  • Tuhksuhkur
     1 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas banaanid on näinud paremaid päevi? Valmista mahlane banaanikook hakitud šokolaadiga. Poolitatud banaaniga tipus saab sellest koogist tõeline iludus.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Tambi banaanid püreeks. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja ingver.

Klopi või ja fariinsuhkur kohevaks. Sega ükshaaval sisse munad ning banaanipüree.

Lisa jahusegu ja tükeldatud šokolaad. Vala tainas või ja jahuga määritud vormi, 1,5 l (10–12 tk jaoks).

Kate: pooolita banaan ja aseta koogile, puista üle suhkruga.

Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 40 minutit. Lase jahtuda.

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine