Baklažaani- ja halloumi-burgerid salsa ning grillitud tortiljadega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Baklažaani- ja halloumi-burgerid salsa ning grillitud tortiljadega

Koostisosad

Salsa

  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Petersell
     0.5 pakk (-i)
  • Roheline sibul
     125 g
  • Ploomtomat
     500 g
  • Mais
     150 g
  • Sidrun
     0.5 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Burgerid

  • Baklažaan
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Juust Halloumi
     400 g
  • Oliiviõli
     2 spl

Serveerimiseks

  • Tortilja
     8 tk
  • Hummus
     200 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Grillitud baklažaani- ja halloumi-burgereid serveeritakse selle retsepti puhul veidi teistmoodi. Grillitud burgerid sobivad ideaalselt kokku värsketest köögiviljadest valmistatud värvilise ja maitsva salsaga, mida pakkuda koos grillitud tortiljade, värske rohelise sibula ja klassikalise kikerhernepastaga (hummus).

Salsa: Haki tšilli, petersell, roheline sibul ja tomatid peeneks. Vala vesi maisi pealt ära ja sega kõik koostisained salsaks kokku. Pressi sisse sidrun ning maitsesta soola ja pipraga.

Burgerid: Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Puhasta ja poolita sibul. Grilli köögiviljad koos halloumi-burgeritega. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta baklažaan ja sibul soola ja pipraga. Pööra kõike aeg-ajalt.

Serveerimiseks: Grilli kiiresti tortiljad.

Serveeri köögivilju ja halloumi-burgereid salsa, tortiljade ja kikerhernepastaga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Kartulirösti

30min • Lihtne
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba leivapäts

1h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba mitmeviljaleib

1h 30min • Keskmine