Baba ganoush bataadiviiludega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Baba ganoush bataadiviiludega
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Baklažaan
     340 g
  • Tahiini seesamikreem
     2 spl
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Oliiviõli
      maitse järgi
  • Petersell
      maitse järgi
  • Granaatõun
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pane pooleks lõigatud baklažaan ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega. Baklažaan on piisavalt küpsenud, kui see on pehme ja kest on "kortsu" tõmbunud. Roale omase suitsuse maitse saad vaid siis, kui küpsetad kesta pruunistumise või isegi söestumiseni.

Küpsetatud baklažaanil lase veidi jahtuda. Sega seesamipasta, sidrunimahl ja küüslauk ning lisa maitse järgi ka soola. Kreemisust saad lisada oliivõliga. Soovi korral kaunista hakitud mündi või peterselli ning granaatõunaseemnetega.

Variatsioonid: lisa veidi jahvatatud vürtsköömneid või suitsupaprikat. Maitset saab mahendada lisades maitsestamata jogurtit.

Sarnased retseptid

Böff a la TarTar

40min • Keeruline

Ribid marinaadis

40min • Lihtne