Kõigepealt koivad maitsestatakse, siis pannakse õlisse-rasva küpsema, lõpuks lastakse grillil või ahjus uuesti krõbedaks.
- Maitsesta koivad (näiteks purustatud küüslaugu, tüümiani, kadakamarjade, musta pipra ja soolaga) ning jäta vähemalt mõneks tunniks või üle öö maitsestuma.
- Pühi koivad köögipaberiga puhtaks ja kuivaks, pane potti ning vala peale niipalju õli, et liha oleks kaetud. Küpseta pliidil väga madalal kuumusel, nii et õli vaevu liigub (80–90 kraadi), 1,5–2 tundi.
- Õlipotist tulles on koivad pehmed ja mahlased, ent ei näe kuigi isuäratavad välja. Parema välimuse nimel peab need kuumas ahjus või grillil üle küpsetama: kuumuta ahi 200 kraadini, võta koivad õlist välja ja küpseta 10–12 minutit, kuni need on pruunid ja krõbedad. Kuna õli on püsinud küpsetamisel madalal temperatuuril, kõlbab seda igal moel uuesti kasutada.