5 põhjust miks süüa veiseliha

Liha • 20 August, 2018
Lisaks sellele, et liha on maitsev, on tal ka palju kasulikke omadusi, sisaldades mitmeid organismile vajalikke aineid. Samuti sobib see nii igapäevaseks õhtusöögiks kui ka erilisteks sündmusteks.

Hea valguallikas

Veiseliha on hea valguallikas, mis aitab kasvatada lihasmassi ning taastada kudesid. 100g lihatükis on keskmiselt 30g valku. Seega – kui sa oled aktiivne, on kasulik süüa liha!

Kasulik rauasisaldus

Veiseliha sisaldab ka rauda, mis aitab parandada vereringet. 100g liha katab umbes 1/5 päevasest vajalikust raua kogusest.

Kehale vajalikud ained

Veiseliha sisaldab ka kaaliumit, vitamiini B12 ning foolhapet – seega soovides tervislikult toituda, on liha söömine hea valik.

Maitsev, mahlane ja mitmekülgne

Toiteväärtuse kõrval ei ole vähem olulisem see, et liha on ka väga maitsev. Seda võib valmistada nii küpsetades, praadides kui ka grillides ning serveerida erinevate lisanditega.

Erinevad valmistamisvõimalused

Veiseliha steigid on ideaalsed pannil praadimiseks või grillil küpsetamiseks. Lisandina sobivad hästi oliiviõli, küüslaauk ning erinevad ürdid, näiteks rosmariin. Lihasteiki võib küpsetada erinevas valmidusastmes alates rare kuni well done – vastavalt soovitud maitsele.

Ideaalne steik valmib siis, kui võtad liha külmikust välja vähemal 1 tund enne küpsetamist. Kui liha on sulanud toatemperatuurini, saab see kiiremini valmis ja kaotab vähem vedelikku.

Veendu enne küpsetamist, et pann on kuum, seejärel lisa natuke õli ja prae steigid vastavalt soovitud tulemusele: rare – 1.5 min, medium – 2.5 min ning well done ca 4-5 min mõlemalt poolt. Peale praadimist aseta steigid fooliumisse ja jäta 2-3 min “puhkama”. Puista peale sool ja pipar.

Rimi sortimendist leiad valiku nii kodumaiseid kui ka välismaiseid veiseliha steike. Soovitame proovida kvaliteetseid steike Argentiinast, mida laagerdatakse 28 päeva, tänu millele on maitseelamus garanteeritud!


Populaarsed artiklid