Korduma kippuvad jäägid ehk mida teha järelejäänud õuntest

Õunakrõbedik
Kui õunavarud tunduvad ületamatud, saad tervenisti kilo õunu korraga ära kasutada valmistades maistvat õunakrõbedikku.
- Tükelda õunad ja sega need suhkru, sidrunimahla ning kaneeliga
- Küpseta õunad ahjus poolpehmeks
- Mudi kaerahelbed suhkru ja võiga ühtlaseks puruks ning laota õuntele
- Küpseta kaerahelbekate krõbedaks
ㅤ
Õuntega leivasupp
Kui õunu on üle, siis miks mitte katsetada erinevaid maitsekoosluseid, mille peale muidu ei tuleks? Näiteks lisada õunu leivasupi sisse, andes juurde hapukat maitset ja tehes magustoidu sedasi veidi kergemaks.
- Keeda tükeldatud leivast ja õunamahlast leivasupp (leivasupi retsepti leiad siit)
- Lisa sinna sisse ka tükeldatud õunu ja rosinaid.
ㅤ
Õunakompott
Lihtne valmistada ning säilib sahvris kaua – õunakompott on riskivaba viis õunaülejääkide ära kasutamiseks. Lisaks on selles vähem suhkrut, kui moosis.
- Kuumuta purgid
- Tükelda õunad ja aseta need purki
- Keeda valmis suhkrusiirup – 1 osa suhkru peale 2 osa vett
- Vala õunad suhkrusiirupiga üle ja kaaneta
ㅤ

Õuntega saiavorm
Krõbe saiavorm, sügisene kaneel ja hapukad õunaviilud on igas sügises kohta omav maitsekombinatsioon. Lisaks saab saiavormis targalt ära kasutada veidi kõvaks läinud saia.
- Määri ahjuvorm võiga
- Lao vormi sisse saiaviilud
- Lisa õunatükke ja soovi korral ka pohli
- Kalla vormi sisu üle muna ja piima seguga
- Soovi korral puista peale suhkrut ja kaneeli
- Küpseta ahjus kuni pealt on kuldne ja krõbe