Toortatra jook mustikatega

  • Küpsetusaeg: 5h
  • Lihtne
Toortatra jook mustikatega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Toortatar
     2 dl
  • Vesi
     4 dl
  • Mustikad
     100 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sobib joomiseks maratoni ajal.

Maratoni jooksmise ajal ei ole mõistlik keskenduda niivõrd söömisele kui vaid vee joomisele. Oluline on juua lonks lonksu haaval. Teadaolevalt mõjutab juba 2% veepuudus jooksu sooritust. See retsept on prii kiudainetest ja rasvast aga samas sisaldab süsivesikuid ja antioksüdante väge täis mustikast.

Tee jook täpselt nii magus kui Sulle meeldib! 

Pane tatar ja datlid või rosinad vette likku vähemalt 5 tunniks või üle öö. Vesi peab katma tatart. Loputa tatar voolava vee all.

Seejärel blenderda kõik koostisosad ja suru mass läbi tiheda sõela. Nii saadki ilma tükkideta mustikase tatrajoogi, mida maratoni ajal lisa energiaks ja turgutuseks rüübata!

Kui soovid tatrajooki teha magusamaks siis lisa maitse järgi datleid, rosinaid või mett. Säilib külmkapis umbes 3 päeva.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Matcha-mango smuuti

10min • Lihtne

Magus riisihelbepuder

15min • Lihtne

Siidine õunapüree

45min • Lihtne