Tillinäkileib

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Tillinäkileib

Koostisosad

  • Presspärm
     15 g
  • Vesi
     4.75 dl
  • Mesi
      maitse järgi
  • Nisujahu
     250 g
  • Rukkitäisterajahu
     500 g
  • Sool
     2 tl
  • Söögisooda
     2 tl
  • Till
     1 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mis sobiks paremini jaanipäevalauale kui näkileib? Sobib ühtemoodi hästi nii muna kui ka sõira kõrvale! See leib on õhuke, krõbe ning küpsetatud sellistest koostisosadest nagu mesi ja till.

Murenda pärm kausis. Lisa vesi ja sega, kuni pärm lahustub. Lisa ülejäänud koostisosad ja sõtku tainas tihkeks. Mähi kilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi seisma.

Kuumuta ahi 200 °C-ni. Jaga tainas 20 tükiks (20 leiva jaoks) ja vormi ümmargused pallid.

Rulli jahusel pinnal ümmargusteks õhukesteks näkileibadeks, umbes 30 cm läbimõõduga. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud vormidesse ja torgi kahvliga augud sisse.

Küpseta ahju keskosas 4–6 minutit. Kuhja seejärel leivad ahjus kokku ning kuivata u 100 °C kuumusel 15 minutit. Hoia õhukindlas purgis.

Sarnased retseptid

Tomati bruschetta

30min • Keskmine

Grillitud banaan

5min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Puuplangul grillitud haug

40min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.