Tikrikompoti magustoit

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Tikrikompoti magustoit
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Tikrid
     1 l
  • Apelsin
     1 tk
  • Kaneelikoor
     5 tk

Marinaad

  • Moosisuhkur
     200 g
  • Õunaäädikas
     4 spl
  • Vesi
     800 ml

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Aeg tikripõõsad puhtaks korjata ja tallele panna. Rimi peakokk Demo soovitab valmistada kodust tikrikompotti! Tikrikompotist saab ühe imelihtsa sammuga ka peolauale maitsva magustoidu. Vaata lähemalt, kuidas tikrikompoti magustoitu meie peakoka retsepti järgi valmistada.

Aseta tikrid purkidesse kihiti kaneelikoore ja apelsinikoorega.

Apelsinikoort lõigates väldi valget osa, et ei tekiks mõru maitset.
Tikreid võib soovi korral puhastada või panna puhastamata ka otse purki.
Aseta kõik marinaadi komponendid korraga keema.
Lase 1-2 minutit keeta.
Vala kuum marinaad tikrite peale.
Sulge purk õhukindlalt.
Keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.
Serveeri tikrikompott peolauale kohukeste ja värskete sõstrakobaratega.
Võib lisada ka münti, et tuua magustoidule värskust.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Kiired hoidised

30min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Suvine ja kerge sangria

1h 30min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.