Tikrikompoti magustoit

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Tikrikompoti magustoit
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Tikrid
     1 l
  • Apelsin
     1 tk
  • Kaneelikoor
     5 tk

Marinaad

  • Moosisuhkur
     200 g
  • Õunaäädikas
     4 spl
  • Vesi
     800 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Aeg tikripõõsad puhtaks korjata ja tallele panna. Rimi peakokk Demo soovitab valmistada kodust tikrikompotti! Tikrikompotist saab ühe imelihtsa sammuga ka peolauale maitsva magustoidu. Vaata lähemalt, kuidas tikrikompoti magustoitu meie peakoka retsepti järgi valmistada.

Aseta tikrid purkidesse kihiti kaneelikoore ja apelsinikoorega.

Apelsinikoort lõigates väldi valget osa, et ei tekiks mõru maitset.
Tikreid võib soovi korral puhastada või panna puhastamata ka otse purki.
Aseta kõik marinaadi komponendid korraga keema.
Lase 1-2 minutit keeta.
Vala kuum marinaad tikrite peale.
Sulge purk õhukindlalt.
Keera purgid tagurpidi ja jäta jahtuma.
Serveeri tikrikompott peolauale kohukeste ja värskete sõstrakobaratega.
Võib lisada ka münti, et tuua magustoidule värskust.

Sarnased retseptid

Vaarikarullid

2h • Lihtne

Maasika-rabarberi rulett

2h 30min • Keskmine