Sidrunikreemiga šokolaaditartletid

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Sidrunikreemiga šokolaaditartletid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Nisujahu
     225 g
  • Kakaopulber
     30 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Või Rimi
     115 g
  • Muna
     1 tk
  • Suhkur
     100 g

Sidrunikreem

  • Sidrun
     1 tk
  • Suhkur
     100 g
  • Vanillisuhkur
     1 tl
  • Munakollane
     2 tk
  • Vesi
     120 ml
  • Maisitärklis
     1.5 g
  • Või
     30 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna.

Tõsta jahusegu võivahu hulka ning sega kõik ühtlaseks tainaks.

Hoia 30 minutit külmkapis.

Rulli jahusel laual lahti ja vooderda õlitatud väikesed koogivormid tainaga.

Tee kahvli abil põhja pisikesed augud, küpseta 180-kraadises ahjus 7–8 minutit.

Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Sidrunikreemi jaoks sega kokku munakollased, suhkur ja vesi.

Lisa riivitud sidrunikoor ja väljapigistatud mahl. Sega hulka maisitärklis.

Kuumuta segu madalal kuumusel pidevalt segades, kuni see pakseneb.

Lõpuks sega hulka toasoe või ja vanillsuhkur.

Lase kreemil jahtuda.

Täida korvikesed sidrunikreemiga ja kaunista sidruniviilu, marjade või vahukooretutsuga.

Sarnased retseptid

Piparkoogitrühvlid

45min • Lihtne

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne