Šampinjoniburger lameleiva ja kõrvitsa-aioliga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine
Šampinjoniburger lameleiva ja kõrvitsa-aioliga

Koostisosad

Kõrvitsa-aioli

  • Muskaatkõrvits
     900 g
  • Õli
     1 spl
  • Muna
     2 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     0.5 dl
  • Sidrun
     0.5 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Hõbesibulasalat

  • Sibul
     1 tk
  • Valge veini äädikas
     2 spl
  • Õli
     2 spl
  • Beebisalat
     2 peotäis (-t)

Vaja läheb

  • Lameleib
     4 viil (-u)
  • Šampinjonid Rimi
     4 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmis seeneburgerid saavad maitsva särtsu kõrvitsa-aiolist ja krõbedast hõbesibulasalatist. Põnevad maitsed täiendavad ja tugevdavad üksteist. Lameleib teeb burgeri rammusaks ja maitsvaks!

Kõrvitsa-aioli: Eemalda kõrvitsalt seemned, koori see ja lõika jämedateks tükkideks. Pintselda neile õli peale. Grilli kõrvitsatükid pehmeks umbes 15 minutit (või küpseta neid 225 °C kuumas ahjus, kuni nad on pehmed). Lase kergelt jahtuda. Sega kõrvitsaliha munakollase, pressitud küüslaugu ja oliiviõliga kokku. Maitsesta paari tilga sidrunimahla, soola ja pipraga.

Hõbesibulasalat: Koori sibul ja haki peeneks, eelistatavalt riiv-lõikuriga. Sega sibul põhjalikult äädika ja õliga. Maitsesta soola ja pipraga.

Valmista šampinjoniburgerid pakendil oleva õpetuse järgi. Grilli leiba, kuni see on ilusti pruun.

Pese beebisalat. Nopi salatilehed. Sega salat sibulaga.

Serveeri šampinjoniburgereid kõrvitsa-aioli, lameleiva ja sibulasalatiga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Bataadi kukkel

25min • Lihtne
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Veganburger grillitud tofuga

1h 15min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Peedikotletid

30min • Lihtne