Piparkoogid
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Fariinsuhkur250 g
-
Suhkrusiirup hele75 ml
-
Vesi75 ml
-
Või150 g
-
Jahvatatud kaneel1 g
-
Jahvatatud ingver1 g
-
Jahvatatud nelk1 tl
-
Nisujahu360 g
-
Söögisooda1.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sega kastrulis fariinsuhkur, siirup ja vesi. Kuumuta segu keemiseni.
Lisa või ja lase sellel segamata sulada. Või võid margariiniga asendada
Lisa vürtsid.
Sega sisse söögisooda ja jahu.
Mähi tainas kilesse. Jäta järgmise päevani jahedasse seisma.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Sõtku tainas jahusel laual siledaks. Küpseta üks piparkook prooviks, et tainast kontrollida – kui kook on vedel, siis lisa tainasse veidi jahu.
Rulli tainas õhukeseks ja lõika piparkoogid vormi abil välja. Aseta need võiga määritud ahjuplaadile või küpsetuspaberile. Küpseta kooke ahju keskosas 175 °C juures 6–8 min.
Lase kookidel plaadil jahtuda. Hoia järelejäänud tainast sügavkülmas.