Peedimahlas kümmelnud munad

  • Küpsetusaeg: 2h 15min
  • Lihtne
Peedimahlas kümmelnud munad
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Munad

  • Kanamuna
     4 tk
  • Peedimahl
     3 dl
  • Majonees
      serveerimiseks

Petersellipesto

  • Petersell
     1 peotäis (-t)
  • Õli
     1.5 dl
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Päevalilleseemned
     1 peotäis (-t)
  • Riivitud juust
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõni lahendus on nii lihtne ja samas geniaalne. Nõnda saab kerge vaevaga valmistada kelmikalt purpurse raamistusega pühademune, mis iga pidulaua särama löövad. Juurde paku kas meelepärast majoneesi – muna majoneesiga on ju teada-tuntud maitseklassika – või siis erkrohelist petersellipestot. Võid neid kirkaid mune sättida ka oma rohelisse lemmiksalatisse!

Keeda mune soolaga maitsestatud vees 8–10 minutit. Jahuta kiirelt külma vee all ja koori. Tõsta munad peedimahla sisse nii, et need oleksid üleni kaetud, ja jäta umbes kaheks tunniks seisma. Ära liiga pikalt värvi, sest muidu imbub punane värv munakollaseni välja.

Sel ajal, kui munad peedimahlas kümblevad, valmista petersellipesto. Selleks tõsta kõik koostisosad köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Poolita munad, säti vaagnale ja serveeri koos petersellipesto ja majoneesiga.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Läätse-seenepasteet

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Räimerullid

1h 1min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kiluvõileivad

15min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja