Peedikotletid

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Peedikotletid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Tatar
     250 g
  • Punane peet
     400 g
  • Juust
     100 g
  • Kuivatatud ploom
     50 g
  • Pune
     3 tls
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Muna
     2 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Maisitang
      paneerimiseks
  • Oliiviõli
      praadimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Keeda või küpseta ahjus fooliumi sees pehmeks punapeet. Riivi peet ja juust jämeda riiviga.

Purusta köögikombainis küüslauk, sibul ja mustad ploomid, lisa peedile-juustule. Sega juurde “eilne puder” ehk keedetud hirss, tatar, riis või kinoa, seejärel esmalt üks muna. Kui tainas tundub juba piisavalt hästi vormitav, piirdu ühe munaga, kui ei, lisa teinegi. Maitsesta.

Vormi märgade käte abil tainast pallikesed, paneeri neid soovi korral odra- või maisimannas ning tõsta õliga üle piserdatud ahjuplaadile. Piserda ka pealmist külge õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit ühelt poolt, pööra külge ning küpseta 15 minutit teiselt poolt. Võid neid ka pannil praadida, kuid ära panni üle koorma – jäta pätsikeste vahele piisavalt ruumi, et oleks lihtsam neil külge pöörata.

Maitsevad hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Sarnased retseptid

Kanawrap "Kiire Inx”

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk